Nationale Secretaressedag, donderdag 16 april 2015

Zou het niet leuk zijn om dit jaar uw secretaresse eens écht te verrassen? Het blijft natuurlijk iedere keer weer lastig om een bijzondere attentie te bedenken. Nu weet ik dat een kleurige bos bloemen of een stijlvolle box met chocola altijd goed aankomt. Maar hoe mooi zal de blik in haar ogen zijn als dit keer de vorm van de verpakking niet het cadeau al aan haar verraadt? Het feit dat u naar een bijzonder cadeau heeft gezocht maakt voor haar de verrassing helemaal compleet. Ik zou het als ik u was gewoon eens uitproberen.

Mijn voorstel is om de Basic-bag cadeau te geven, een organizer voor in haar tas. Dit cadeau is bij meerdere cadeau-opdrachten die ik heb mogen uitvoeren al erg succesvol geweest. Ik weet zeker dat ook uw secretaresse er blij mee zal zijn.

Kaart Basic-bag

Kaartje bij Basic-bag

Op dit moment heb ik nog enkele Basic-bags op voorraad. Ik lever ze verpakt in een mooie cadeautas voor € 28,95. Mail mij (info@jannev.nl) en ik reserveer ze vast voor u!IMG_7619

13 april 2015 geplaatst door Janne Venderbosch
Plaats een reactie

You’ve got mail !!!

Enkele weken geleden heb ik naar de heerlijk romantische film ‘Letters to Juliet’ gekeken. Wat mij in deze film zo aanspreekt is de hele sfeer die gecreëerd wordt bij het beantwoorden van een oude, nooit verstuurde brief. Het mooie ritueel van het schrijven, bedenken wat er gezegd moet worden en het posten wordt op een speciale manier in de film gebruikt. Eén scene laat zelfs de mand zien waarin de vers geschreven brieven in hun net dichtgelikte enveloppen liggen. Klaar om de volgende dag gepost te worden. Alleen bij het zien van al die enveloppen wordt je al nieuwsgierig.

Dat is toch een beetje zoals post heel wat jaren geleden was. Een enveloppe met een handgeschreven adressering kon je toch erg nieuwsgierig maken…. Verwacht ik een speciale brief? Van wie zou hij zijn? Waar zou het over gaan? Kan ik misschien aan het handschrift al zien van wie hij komt?

Jammer genoeg is de post van deze dagen niet meer zo spannend. Als ik nu naar mijn voordeur loop, nadat ik de klep van de brievenbus heb gehoord, ligt er meestal hetzelfde op de deurmat. Reclame, reclame en af en toe een blauwe enveloppe die door zijn kleur de ’verrassing’ al verklapt. Als je al een persoonlijk bericht krijgt dan is het vaak via email of whats’app.

Maar heel af en toe wil er nog wel eens een handgeschreven enveloppe of een speciaal pakketje bij zitten. En ik geef het eerlijk toe, het is dan net alsof je een cadeautje uitpakt…. Wat zou er in zitten, van wie zou het zijn? Heerlijk die ouderwetse spanning en verrassing.

Daarom ben ik ook fan van de kleine attenties die je vandaag de dag per post kunt laten versturen, de brievenbus-cadeautjes. Een kleine moeite maar een groot gebaar. Brownies, chocolade bars, boeketten noem het maar op. Met de ideeën van de onderstaande sites ga je met Valentijnsdag (zaterdag 14 februari) vast iemand erg blij maken!

Om af te sluiten met dit hele idee van ouderwetse post wil ik nog wel even mijn favoriet delen: de bubbles van de Veuve Clicquot Mail Collection. Helemaal in het thema en super feestelijk. Deze envelop(clutch) kan jammer genoeg niet door de brievenbus, maar ik zou er wel heel blij van worden!

The Clicquot Mail Collection

The Clicquot Mail Collection 

 

Veuve Clicquot Clutch

Veuve Clicquot Clutch

 

Brievenbus-cadeautjes bij:

http://www.browniesperpost.nl/

http://www.chocstar.nl/

http://www.bol.com/nl/p/brievenbusbloemen-boeket-verse-rozen-per-post/9200000027438081/

07 februari 2015 geplaatst door Janne Venderbosch
Plaats een reactie

Op zoek naar kinder cadeautjes…..

Afgelopen maandag was ik bij De Kleine Fabriek, de kindermode- en lifestylevakbeurs. Ten eerste om een overzicht te krijgen van de kleding trends voor herfst/winter 2015. Maar ook om me te oriënteren op het gebied van cadeautjes. Wat is er voor baby’s en kinderen zoal op de markt. Zijn er merken en producten die er voor mij uitspringen?

Dieren                                                                         Van die dag is er vooral één merk echt op mijn netvlies blijven hangen. Dat waren de denim dieren van Maison Indigo. Lopend tussen de stands viel de tafel bezaait met blauwe knuffels mij meteen op. Ik werd vooral aangetrokken door de speelse vormen van de beestjes. Of misschien kwam het door de niet zo voor de hand liggende diersoorten die de ontwerpster gekozen heeft.

Olifant, vos en miereneter van Maison Indigo,

Olifant, vos en miereneter van Maison Indigo

Ik zag een teckel met een schattig spits snuitje. Een dikke olifant, heerlijk onderuit gezakt op zijn achterpoten. Zelfs de miereneter had ik zo in mijn armen willen sluiten. Maar ook van het klassieke konijntje is een aandoenlijke versie gemaakt met zijn lange oortjes.

Knuffel konijn van oude spijkerbroeken

Knuffel konijn van oude spijkerbroeken

Spijkerbroeken                                                   Wat  vooral bijzonder is aan deze ‘knuffels’ is dat ze helemaal gemaakt zijn van oude gebruikte spijkerbroeken. Door het gebruik van verschillende soorten en kleuren denim in één dier krijgt het beestje zijn bijzondere karakter. De denims worden eerst geselecteerd en gereinigd. Daarna gaan ze naar sociale werkplaatsen in Nederland waar de dieren in elkaar genaaid worden.

Een leuk idee als je dus op zoek bent naar een duurzaam kraam- of peuter cadeau. Maar natuurlijk ook leuk als cadeau voor je eigen kindje. Ik weet zeker, ze worden vrienden voor het leven…..

Te volgen op facebook                                           https://www.facebook.com/MAISONINDIGO

Verkoop online:                                           http://www.knuffelsalacarte.nl/Maison-Indigo-mf-52.html      http://www.jutenjuul.nl/maison-indigo

 

 

 

23 januari 2015 geplaatst door Janne Venderbosch
Categorieën: Cadeaus | Tags: , , , | 4 reacties

Cadeaus die je bijblijven

Eén van de onderwerpen voor mijn blog zullen de verhalen zijn over cadeaus die mensen ooit gekregen hebben. Cadeaus die ze nog steeds koesteren. De cadeaus die je bijblijven èn bij je blijven, een leven lang. Om te beschrijven wat ik bedoel, hier een van mijn verhalen.

Op kamers
Het is al weer erg lang geleden, maar vanaf mijn 18e heb ik 3 jaar in Amsterdam op kamers gewoond. In die periode volgde ik een opleiding aan de Amsterdamse Modeacademie Vogue. Een erg leuke opleiding waar ik toen mijn creativiteit volop in kwijt kon. Tekenen, dessins ontwerpen, kunstgeschiedenis, textielwarenkennis, patroontekenen, naaien. Alles wat met kleding te maken had kwam aan bod.

Eigen creatie
Een van mijn Amsterdamse vriendinnen uit die tijd vroeg mij tijdens mijn stageperiode of ik voor haar niet een keer iets wilde uitwerken. Ze had een ontwerp op papier gezet, maar wist niet hoe ze het moest uitvoeren. Het was voor mij toen een vrij complexe creatie, maar daardoor een des te grotere uitdaging om de outfit ook echt te kunnen maken. Toen omschreef ik het al als een soort schaatskostuum: strakke body van satijn met een sterk in plooi gelegd rokje en mouwtjes die als pofmouwtjes moesten blijven staan. Het resultaat was super gelukt en mijn vriendin was er helemaal blij mee! Als dank kreeg ik van haar een cadeau. Een set van 4 kristallen cocktail (Martini) glazen!

Cocktail glazen

Stijlvol
Waarom dit voor mij een bijzonder cadeau was? Allereerst natuurlijk omdat ik op mijn kamertje toen eigenlijk alleen de broodnodige dingen had. Tweedehands meubeltjes en wat restservies van mijn ouders. Dingen die voor een bepaalde soort van luxe of lifestyle stonden had ik niet echt. Toch had zij denk ik goed aangevoeld dat dat juist iets was waarmee ze mij kon verrassen. Omdat ze voor een vrij neutraal en basic model had gekozen was het cadeau een schot in de roos! Nog steeds hebben deze glazen een prominente plek in het ‘aperitief-hoekje’ van onze kast. En herinneren ze mij aan een vriendschap van toen. En bij speciale gelegenheden poets ik ze nog steeds een keer extra mooi op en serveer ik er de heerlijkste cocktails in.

Extra
Soms is het prettig om van bepaalde materialen te weten hoe je ze kunt herkennen. Daarom zal ik bij verhalen waar dit van toepassing is soms wat extra informatie geven m.b.t. kwaliteit.

Hoe herken je kristalglas?
Of je met écht kristalglas te maken hebt kun je horen door met een lepeltje een tik tegen het glas te geven: in plaats van een droge tik gaat het glas nu “zingen” als een bel.

05 augustus 2013 geplaatst door Janne Venderbosch
Categorieën: Cadeaus, Glas | Tags: , | 2 reacties

Mijn eerste blog, nieuwsgierig……

Waarom begin je een blog? Dat is natuurlijk voor iedereen anders. De een vind het leuk om verhalen te schrijven, de ander heeft er behoefte aan veel informatie te delen. En dan is er ook nog een groep die gewoon graag hun dagelijkse beslommeringen met hun lezers wil delen.
Wat voor mij de reden is om ook met bloggen te beginnen?  Van alles een beetje, maar vooral nieuwsgierigheid. Waarnaar? Naar reacties en verhalen van anderen. Over cadeaus natuurlijk!

Cadeaustress
Als iets voor veel hoofdbreken kan zorgen bij de meeste mensen dan is dat wel het zoeken naar een mooi cadeau. En het lijkt er tegenwoordig op dat men er ook geen tijd meer in kan of wil steken om iets te zoeken. Er is geen onderwerp of belevenis of er is wel een cadeaubon voor te krijgen. Jammer, want een écht cadeau geven of ontvangen is zó veel leuker!

Internet
Nou dacht ik dus eigenlijk dat ik op internet wel de nodige verhalen en tips zou kunnen vinden. Maar dat valt vies tegen. Als je al zoekt op het woord cadeau kom je meestal op de niet meest originele cadeausites uit. En echte verhalen zijn ook moeilijk te vinden.

Inspiratie
Dus, waarom niet zelf die verhalen verzamelen? Verhalen waar je ideeën uit op kunt doen. Verhalen die je een richting kunnen geven.  Verhalen van anderen die een mooie herinnering hebben aan een cadeau dat zij ooit kregen. Zodat jij ook weer de inspiratie hebt om voor iedereen in je omgeving een mooi en écht cadeau te kopen. En het weer leuk wordt om een cadeau te geven én te ontvangen. Uiteraard zal ik mijn eigen cadeauervaringen en tips als Janne V. Luxury gift shopper ook met jullie delen. Veel leesplezier!

 

Foto van Ribbonesia

http://www.ribbonesia.com/artpieces/

 

jennahandtekening

16 juli 2013 geplaatst door Janne Venderbosch
Plaats een reactie

Sieraden, moeilijk cadeau?

Al jarenlang ben ik gek op sieraden. Alles wat blinkt, glinstert en schittert vangt mijn aandacht. Als kind kon ik al geen juwelierszaak voorbij lopen zonder eerst uitgebreid de etalage te bekijken. Mijn moeder vond mij ook een echte ekster, op zoek naar alles wat glimt.

Een echt sieraad.
Mijn eerste sieraad dat ik ooit cadeau kreeg was een gouden broche met de letter J. Ik denk dat ik een jaar of 11 was en met glimmende oogjes maakte ik het kleine pakje open. Als klein meisje kon ik al aan het doosje zien dat het nergens anders dan van de juwelier kon komen. Wat voelde ik me volwassen, een echt sieraad! Niet een kinderachtige ketting met paardje, bloemetje of hartje.

Cadeautips.
Sieraden cadeau krijgen is gewoon altijd leuk. Er zit alleen één maar aan….
Vooral op het gebeid van sieraden heeft iedereen zo zijn voorkeuren. Fijn en klein, groot en opvallend. Sommigen zijn liefhebber van goud, anderen zweren bij zilver. De een draagt alleen maar kettingen, de ander het liefst armbanden en ringen.
Toch zijn er wel twee basistips die ik kan geven om iemand toch blij te maken met een sieraad.

1. Kies voor klein en subtiel.
Op dit moment is de broche weer helemaal terug van weggeweest. Nu noemen ze het ook wel een pin. Was het vroeger een motief met daarachter een speldje zodat je de broche op je kleding kon spelden. Tegenwoordig wordt het bevestigd met een simpele pin erachter dat door middel van een klein knopje vast geklemd wordt. Een beetje zoals een oorknopje. Pins kun je vinden bij de kleine zelfstandige edelsmid of juwelierszaak. Of bijvoorbeeld bij mijn favoriet: Minouche en Rune in Arnhem http://minouche-en-rune.com/. Kies vooral voor een kleine simpele vorm. Laat het motief/symbool/steentje voor zichzelf spreken. Zo’n klein sieraad is namelijk altijd wel ergens bij te combineren. En…… het vangt vaak de blik van iemand waarmee je in gesprek bent: ‘wat een leuk speldje heb je op’. Niets zo leuk dan te kunnen zeggen: ‘die heb ik cadeau gekregen voor die of die bijzondere gelegenheid’. Werkt volgens mij bij iedereen.
 

Ster broche Pyriet broche

Pins van Minouche en Rune

2. Of kies voor groot en opvallend.
Zelf was ik tot een aantal jaren geleden erg bescheiden met sieraden. Alles behalve opvallend. Totdat de klassieker onder de kettingen weer te koop was. Niets zo mooi als een lange dunne ketting      (min. 80-100 cm) met daaraan alleen een opvallende steen. Zelf draag ik ze het liefst zo dat ze ook echt opvallen. Dus geen andere sieraden of kettingen erbij. En geen andere accessoires met dezelfde kleur.  Voor deze hangers kun je eigenlijk overal terecht: H&M, Bijenkorf, Shoeby of de luxere damesmodezaken. Dus in alle prijsklassen is iets te vinden. Vaak zit er nog van alles om de steen heen: gewoon weghalen en puur de steen alleen als hanger laten uitkomen.
Ken je iemands favoriete kleur, materiaal of vorm? Ga dan daarnaar op zoek en zeker weten dat ze jouw cadeau een keer zal dragen!

Lange ketting  met opvallende steen

Kettingen privébezit Janne.

jennahandtekening

15 juli 2013 geplaatst door Janne Venderbosch
Categorieën: Cadeaus, Sieraden, Tips | Tags: , , , | Plaats een reactie