Cadeaus die je bijblijven

05 augustus 2013 geplaatst door Janne Venderbosch
Categories: Cadeaus, Glas | Tags: , | 2 reacties

Eén van de onderwerpen voor mijn blog zullen de verhalen zijn over cadeaus die mensen ooit gekregen hebben. Cadeaus die ze nog steeds koesteren. De cadeaus die je bijblijven èn bij je blijven, een leven lang. Om te beschrijven wat ik bedoel, hier een van mijn verhalen.

Op kamers
Het is al weer erg lang geleden, maar vanaf mijn 18e heb ik 3 jaar in Amsterdam op kamers gewoond. In die periode volgde ik een opleiding aan de Amsterdamse Modeacademie Vogue. Een erg leuke opleiding waar ik toen mijn creativiteit volop in kwijt kon. Tekenen, dessins ontwerpen, kunstgeschiedenis, textielwarenkennis, patroontekenen, naaien. Alles wat met kleding te maken had kwam aan bod.

Eigen creatie
Een van mijn Amsterdamse vriendinnen uit die tijd vroeg mij tijdens mijn stageperiode of ik voor haar niet een keer iets wilde uitwerken. Ze had een ontwerp op papier gezet, maar wist niet hoe ze het moest uitvoeren. Het was voor mij toen een vrij complexe creatie, maar daardoor een des te grotere uitdaging om de outfit ook echt te kunnen maken. Toen omschreef ik het al als een soort schaatskostuum: strakke body van satijn met een sterk in plooi gelegd rokje en mouwtjes die als pofmouwtjes moesten blijven staan. Het resultaat was super gelukt en mijn vriendin was er helemaal blij mee! Als dank kreeg ik van haar een cadeau. Een set van 4 kristallen cocktail (Martini) glazen!

Cocktail glazen

Stijlvol
Waarom dit voor mij een bijzonder cadeau was? Allereerst natuurlijk omdat ik op mijn kamertje toen eigenlijk alleen de broodnodige dingen had. Tweedehands meubeltjes en wat restservies van mijn ouders. Dingen die voor een bepaalde soort van luxe of lifestyle stonden had ik niet echt. Toch had zij denk ik goed aangevoeld dat dat juist iets was waarmee ze mij kon verrassen. Omdat ze voor een vrij neutraal en basic model had gekozen was het cadeau een schot in de roos! Nog steeds hebben deze glazen een prominente plek in het ‘aperitief-hoekje’ van onze kast. En herinneren ze mij aan een vriendschap van toen. En bij speciale gelegenheden poets ik ze nog steeds een keer extra mooi op en serveer ik er de heerlijkste cocktails in.

Extra
Soms is het prettig om van bepaalde materialen te weten hoe je ze kunt herkennen. Daarom zal ik bij verhalen waar dit van toepassing is soms wat extra informatie geven m.b.t. kwaliteit.

Hoe herken je kristalglas?
Of je met écht kristalglas te maken hebt kun je horen door met een lepeltje een tik tegen het glas te geven: in plaats van een droge tik gaat het glas nu “zingen” als een bel.

Over Janne Venderbosch

Luxury gift shopper / speurend naar cadeaus / voor jou/jullie. Ben helemaal moe van gadgets en giftcards ! Stijlvol, tijdloos, puur, luxe = waardevol.

Comments (2)

  1. Leuk om te lezen en goed geschreven. Veel succes met je blog.

    Ronny
    http://www.pascogifts.com

Plaats een reactie

Required fields are marked *