Sieraden, moeilijk cadeau?

15 juli 2013 geplaatst door Janne Venderbosch
Categories: Cadeaus, Sieraden, Tips | Tags: , , , | Plaats een reactie

Al jarenlang ben ik gek op sieraden. Alles wat blinkt, glinstert en schittert vangt mijn aandacht. Als kind kon ik al geen juwelierszaak voorbij lopen zonder eerst uitgebreid de etalage te bekijken. Mijn moeder vond mij ook een echte ekster, op zoek naar alles wat glimt.

Een echt sieraad.
Mijn eerste sieraad dat ik ooit cadeau kreeg was een gouden broche met de letter J. Ik denk dat ik een jaar of 11 was en met glimmende oogjes maakte ik het kleine pakje open. Als klein meisje kon ik al aan het doosje zien dat het nergens anders dan van de juwelier kon komen. Wat voelde ik me volwassen, een echt sieraad! Niet een kinderachtige ketting met paardje, bloemetje of hartje.

Cadeautips.
Sieraden cadeau krijgen is gewoon altijd leuk. Er zit alleen één maar aan….
Vooral op het gebeid van sieraden heeft iedereen zo zijn voorkeuren. Fijn en klein, groot en opvallend. Sommigen zijn liefhebber van goud, anderen zweren bij zilver. De een draagt alleen maar kettingen, de ander het liefst armbanden en ringen.
Toch zijn er wel twee basistips die ik kan geven om iemand toch blij te maken met een sieraad.

1. Kies voor klein en subtiel.
Op dit moment is de broche weer helemaal terug van weggeweest. Nu noemen ze het ook wel een pin. Was het vroeger een motief met daarachter een speldje zodat je de broche op je kleding kon spelden. Tegenwoordig wordt het bevestigd met een simpele pin erachter dat door middel van een klein knopje vast geklemd wordt. Een beetje zoals een oorknopje. Pins kun je vinden bij de kleine zelfstandige edelsmid of juwelierszaak. Of bijvoorbeeld bij mijn favoriet: Minouche en Rune in Arnhem http://minouche-en-rune.com/. Kies vooral voor een kleine simpele vorm. Laat het motief/symbool/steentje voor zichzelf spreken. Zo’n klein sieraad is namelijk altijd wel ergens bij te combineren. En…… het vangt vaak de blik van iemand waarmee je in gesprek bent: ‘wat een leuk speldje heb je op’. Niets zo leuk dan te kunnen zeggen: ‘die heb ik cadeau gekregen voor die of die bijzondere gelegenheid’. Werkt volgens mij bij iedereen.
 

Ster broche Pyriet broche

Pins van Minouche en Rune

2. Of kies voor groot en opvallend.
Zelf was ik tot een aantal jaren geleden erg bescheiden met sieraden. Alles behalve opvallend. Totdat de klassieker onder de kettingen weer te koop was. Niets zo mooi als een lange dunne ketting      (min. 80-100 cm) met daaraan alleen een opvallende steen. Zelf draag ik ze het liefst zo dat ze ook echt opvallen. Dus geen andere sieraden of kettingen erbij. En geen andere accessoires met dezelfde kleur.  Voor deze hangers kun je eigenlijk overal terecht: H&M, Bijenkorf, Shoeby of de luxere damesmodezaken. Dus in alle prijsklassen is iets te vinden. Vaak zit er nog van alles om de steen heen: gewoon weghalen en puur de steen alleen als hanger laten uitkomen.
Ken je iemands favoriete kleur, materiaal of vorm? Ga dan daarnaar op zoek en zeker weten dat ze jouw cadeau een keer zal dragen!

Lange ketting  met opvallende steen

Kettingen privébezit Janne.

jennahandtekening

Over Janne Venderbosch

Luxury gift shopper / speurend naar cadeaus / voor jou/jullie. Ben helemaal moe van gadgets en giftcards ! Stijlvol, tijdloos, puur, luxe = waardevol.

Plaats een reactie

Required fields are marked *