You’ve got mail !!!

07 februari 2015 geplaatst door Janne Venderbosch
Plaats een reactie

Enkele weken geleden heb ik naar de heerlijk romantische film ‘Letters to Juliet’ gekeken. Wat mij in deze film zo aanspreekt is de hele sfeer die gecreëerd wordt bij het beantwoorden van een oude, nooit verstuurde brief. Het mooie ritueel van het schrijven, bedenken wat er gezegd moet worden en het posten wordt op een speciale manier in de film gebruikt. Eén scene laat zelfs de mand zien waarin de vers geschreven brieven in hun net dichtgelikte enveloppen liggen. Klaar om de volgende dag gepost te worden. Alleen bij het zien van al die enveloppen wordt je al nieuwsgierig.

Dat is toch een beetje zoals post heel wat jaren geleden was. Een enveloppe met een handgeschreven adressering kon je toch erg nieuwsgierig maken…. Verwacht ik een speciale brief? Van wie zou hij zijn? Waar zou het over gaan? Kan ik misschien aan het handschrift al zien van wie hij komt?

Jammer genoeg is de post van deze dagen niet meer zo spannend. Als ik nu naar mijn voordeur loop, nadat ik de klep van de brievenbus heb gehoord, ligt er meestal hetzelfde op de deurmat. Reclame, reclame en af en toe een blauwe enveloppe die door zijn kleur de ’verrassing’ al verklapt. Als je al een persoonlijk bericht krijgt dan is het vaak via email of whats’app.

Maar heel af en toe wil er nog wel eens een handgeschreven enveloppe of een speciaal pakketje bij zitten. En ik geef het eerlijk toe, het is dan net alsof je een cadeautje uitpakt…. Wat zou er in zitten, van wie zou het zijn? Heerlijk die ouderwetse spanning en verrassing.

Daarom ben ik ook fan van de kleine attenties die je vandaag de dag per post kunt laten versturen, de brievenbus-cadeautjes. Een kleine moeite maar een groot gebaar. Brownies, chocolade bars, boeketten noem het maar op. Met de ideeën van de onderstaande sites ga je met Valentijnsdag (zaterdag 14 februari) vast iemand erg blij maken!

Om af te sluiten met dit hele idee van ouderwetse post wil ik nog wel even mijn favoriet delen: de bubbles van de Veuve Clicquot Mail Collection. Helemaal in het thema en super feestelijk. Deze envelop(clutch) kan jammer genoeg niet door de brievenbus, maar ik zou er wel heel blij van worden!

The Clicquot Mail Collection

The Clicquot Mail Collection 

 

Veuve Clicquot Clutch

Veuve Clicquot Clutch

 

Brievenbus-cadeautjes bij:

http://www.browniesperpost.nl/

http://www.chocstar.nl/

http://www.bol.com/nl/p/brievenbusbloemen-boeket-verse-rozen-per-post/9200000027438081/

Over Janne Venderbosch

Luxury gift shopper / speurend naar cadeaus / voor jou/jullie. Ben helemaal moe van gadgets en giftcards ! Stijlvol, tijdloos, puur, luxe = waardevol.

Plaats een reactie

Required fields are marked *